Plezier in haken

Mijn naam is Caroline, dit is een blog over (mijn) plezier in haken!
Sinds dec.'12 heb ik het haken weer opgepakt en sindsdien haak (en brei) ik en geniet ik er van!

zaterdag 7 januari 2017

Een nieuw jaar en grootse plannen!

Dit is het begin van een bijzonder jaar, ik heb namelijk kort geleden besloten mee te gaan met een reis naar en door Oeganda!Wie mij kent, weet dat ik niet veel verder kom dan de (zelfde) camping in Frankrijk en daar trouwens nog steeds erg van geniet... Maar dit jaar ga ik het heel anders doen.
Over iets meer dan twee (2!!) weken, ga ik op reis. Ik ga alleen, met een kleine groep mee, waarvan ik wel een aantal mensen al ken... (Dat dan weer wel ;)
De reis wordt georganiseerd door Amuria Travel, onderdeel van Stichting Amuria, die werkzaam is in het gebied dat we bezoeken. Sinds vorig jaar ben ik als vrijwilliger op kantoor werkzaam bij deze stichting.Sinds een aantal jaar steun ik studenten met een scholarship aldaar en dit is dus mijn kans om deze studenten daar te gaan ontmoeten.

Naast de prachtige natuur en de mensen, waarover ik inmiddels al zoveel enthousiaste verhalen heb gehoord, is het zelf zien van een land en cultuur, zo anders dan de onze, ook heel bijzonder!
Voor mij persoonlijk is dit een (reuze) stap uit mijn comfort-zone dus spannend maar tegelijk kijk ik er enorm naar uit.

Als je reist met Amuria Travel, neem je naast je eigen koffer, nog een koffer vol hulpgoederen mee, deze worden door de stichting aangeleverd... Denk aan kleding, medische materialen voor een ziekenhuis e.d. (Ook in mijn koffer een aantal dekentjes met mutsjes, gemaakt door de dames van de breierij te Zeewolde....)
Alleen door er heen te reizen werk je dus al mee aan het verstrekken van hulp.

Op deze plaats wil ik voor diegene die dat willen volgen, proberen zo nu en dan wat foto's (en wellicht een verslagje) te plaatsen. (Het uiterlijk van deze verslagjes is wellicht niet altijd oké, want het gaat via de iPad, dus iets minder mogelijkheden voor 'fine-tuning' )
De focus zal dus even niet op het haken liggen, alhoewel het garen en de haaknaalden natuurlijk wel meegaan en al klaar liggen....😉

Via Instagram ben ik al met de 'voorpret' begonnen... Ik wil daar een soort fotoverzamelingen bijhouden... vanaf vertrek vanuit Nederland... Als het via deze blog niet gaat lukken (qua internet of bereik) hoop ik dat het daar via een foto zo nu en dan wel lukt.... Instagram.com/reisoeganda2017


Ik moet nog het één en ander aanschaffen.... (DEET, handgel, primatour en Imodium 😏)

Ik hoop het volgende bericht vanuit Oeganda te kunnen sturen!
Liefs, Caroline

PS
Mochten jullie het leuk vinden om iets te geven voor mensen daar, waarvan je zeker wilt weten dat het er komt... denk dan eens aan een boodschappenpakket voor 12,50 euro.
(wat ter plaatse wordt aangeschaft en later gebracht naar mensen die dat echt nodig hebben)

Je vindt er alles over op de website van Stichting Amuria! Als je meedoet en geld overmaakt voor een dergelijk pakket, zet mijn naam er even bij, dan maak ik een foto van jouw pakket!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten