Plezier in haken

Mijn naam is Caroline, dit is een blog over (mijn) plezier in haken!
Sinds dec.'12 heb ik het haken weer opgepakt en sindsdien haak (en brei) ik en geniet ik er van!

dinsdag 31 maart 2015

Hartjesdeken 2.0 en meer...

Al eerder maakte ik een hartjesdeken... Toen van catania katoen... Ik had toen ' n beetje een domper bij de afloop, je leest daarover hier (je leest hier ook hoe ik de steken voor de hartjes voor mijzelf aanpaste)
(Het originele patroon vond ik hier, alhoewel ook zij weer doorverwijst naar een andere engelse site....)
Daarom deze keer gehaakt met acryl garen van de zeeman... Voor de kleurtjes gebruikte ik soft en voor het wit gebruikte ik royal! 
Het haakt heerlijk en is ideaal materiaal want het kan makkelijk gewassen worden en is snel droog.... 
Eigenlijk is 't een soort feestje zo'n kleurrijk dekentje...
Ik ben gek op zulke feestjes!

Inmiddels ben ik alweer even bezig met een nieuwe uitdaging... Een deken voor in de caravan... Omdat er heel wat 'meters' gehaakt moeten worden, een project dat telkens tussendoor kan worden opgepakt... 
Ik deed t idee hier op en paste het iets aan (what's new) waardoor t met een twist, gaat worden zoals ik het wil... Een dwarsligger ;) dat ook nog... ik haak 'm van opzij dus heb de lengte van ruim twee meter en hoef in de breedte maar tot 1,5 meter (of iets meer als dat nodig blijkt te zijn)...
Druk door de steek en toch rustig door het bruik van (g)één kleur...
Binnenkort gaan we erop uit met de caravan, weer alles even nalopen en klaarmaken,  Als t weer dan nog zo ('slecht') is kan ik wat ik gehaakt heb vast over mijn benen draperen... Lekker warm!Geen opmerkingen:

Een reactie posten